Co je to quick release systém?

U spousty nových řemínků se setkáte s pojmem “Quick release systém”. Ve zkratce se jedná o zjednodušený systém nasazování a sundavání řemínků na hodinky, díky kterému můžete řemínek rychle a jednoduše vyměnit bez dalších nástrojů. Podívejte se, zda-li jsou quick release řemínky pravé právě pro vás.  Quick release systém je uživatelsky přívětivý a je perfektní […]
Quick release systém výměna

Bře 17, 2022

U spousty nových řemínků se setkáte s pojmem “Quick release systém”. Ve zkratce se jedná o zjednodušený systém nasazování a sundavání řemínků na hodinky, díky kterému můžete řemínek rychle a jednoduše vyměnit bez dalších nástrojů. Podívejte se, zda-li jsou quick release řemínky pravé právě pro vás. 

Quick release systém je uživatelsky přívětivý a je perfektní pro všechny, co si chtějí měnit řemínky sami doma. Často kladená otázka zákazníků v obchodě je, jestli je tento systém bezpečný. Ve většině případů ano, akorát musíte zvolit správnou šířku řemínku a nedoporučuji dávat tento typ řemínku na velké těžké pánské hodinky. 

 Řemínek je důležitý módní doplněk, který Vám pomůže sladit hodinky s Vaším outfitem a díky Quick release systému to zvládnete jednoduše sami. Na důležitou pracovní schůzku si můžete vzít řemínek z aligátora, díky kterému zapůsobíte. Řemínek odolný proti poškrábání se hodí na dobrodružství do přírody. Na exotickou dovolenou si nezapomeňte vzít voděodolný řemínek… A na každodenní život? Můžete si sladit řemínek s oblečením nebo zvolit řemínek podle nálady. Řemínkem na hodinky můžete vyjádřit sami sebe. 

K čemu je dobrý?

Výměna klasického řemínku může být složitá, potřebujete stěžejky a vystěžejkovač. A i když vystěžejkovač vlastníte, může to být docela komplikovaný úkol. I my jsme se ve své praxi se setkali s některými řemínky, které šly velmi špatně vyměnit např.: stěžejka byla rezavá a nepružila – v tomto případě se stěžejka musela uštípnout. Také jsme se setkali s případy, kdy byl pásek už někdy měněný a hodinář neměl správnou velikost/šířku stěžejek a řemínek pak vypadával nebo naopak by šly stěžejky velmi špatně vyndat.

Jak vyměnit řemínek s quick Release systémem?

Quick release systém Vám o dost ulehčí práci. Výměna díky němu bude rychlá, jednoduchá a zvládnete to prakticky kdekoliv.

  • Řemínek má v sobě zabudovanou stěžejku s malou páčkou. Na výměnu nepotřebujete žádný nástroj, jen páčku posunete a řemínek můžete vyndat.
  • Nový řemínek s tímto systémem nasadíte prakticky stejně. Stěžejku posunete do otvoru pouzdra a páčku zmáčknete, stačí Vám na to pouze nehet (ale opatrně) a zasunete do opačného otvoru v pouzdru. 

U nás na eshopu si můžete vybrat ze všech řemínků značky Hirsch nebo některé řemínky značky ZRC – Rochet. Pokud se ale sami necítíte na výměnu, na prodejně Vám s tím rádi pomůžeme.