Typy řemínků a jak si vybrat ten pravý?

Řemínek je důležitou součástí všech hodinek. Nejen, že bezpečně drží hodinky na ruce, ale může kompletně změnit vzhled vašich hodinek. Jeho výběr není radno podcenit, jelikož řemínek budete mít na ruce nějaký čas, jeho nošení by vám mělo být pohodlné. V tomto článku vám představíme různé typy řemínků a poradíme, jak si vybrat takový řemínek, […]
typy řemínků

Dub 12, 2023

Řemínek je důležitou součástí všech hodinek. Nejen, že bezpečně drží hodinky na ruce, ale může kompletně změnit vzhled vašich hodinek. Jeho výběr není radno podcenit, jelikož řemínek budete mít na ruce nějaký čas, jeho nošení by vám mělo být pohodlné. V tomto článku vám představíme různé typy řemínků a poradíme, jak si vybrat takový řemínek, který nejen splní svůj účel, bude se příjemně nosit ale i podtrhne vaši osobnost.

Různé typy řemínků

1. Kožený řemínek

Nadčasová klasika. Kožené řemínky jsou skvělé do každého období. Na výběr je z širokého množství kůží a designů. Klasický kožený řemínek může dodat vašem hodinkám nádech elegance, nebo naopak voděodolný sportovní perforovaný řemínek může nahradit klasický kovový a vaše chronografy kompletně změnit. 

Kožené řemínky se vyrábějí v různých barevných variantách a texturách, včetně krokodýlí kůže, aligátoří kůže a pštrosí kůže. Perfektně se hodí na formální příležitosti ovšem ne vždy jsou ideální na vodní a sportovní aktivity.

2. NATO řemínky

Nylonové NATO řemínky jsou odolné, lehké a příjemné na nošení. Ideální jsou na každodenní nošení k ležérnímu outfitu. Skvěle vyniknou i na sportovních hodinkách. Jsou ideální pro klasické a sportovní hodinky. NATO řemínek nosil i tajný agent Jejího veličenstva James Bond, kterým tak v roce 1964 oživil své Rolex hodinky. Opět je k dispozici mnoho barev a vzorů, ze kterých si určitě vyberete. Pokud hledáte ideální řemínek, který bude nejen příjemný, ale i skvělý do horkého počasí, na sport či ke dni strávený na pláži, (popřípadě na chytání padouchů a svádění žen), NATO řemínek je tou pravou volbou pro vás.

Gumové řemínky

Gumové řemínky se vyrábí v široké škále tvarů, vzorů a materiálů. Jsou ideální na sport a pro vodní aktivity. Výhodou je jejich výdrž, voděodolnost a jednoduchá údržba. Nevýhoda je, že se gumové řemínky hodí spíše jen sportovním hodinkám. Guma oproti jiným materiálům rychle stárne – začne praskat, měnit barvu, měkne nebo naopak tvrdne. 

Gumové řemínky se vyrábí ze silikonu, PU a kaučuku. V této kategorii je jasný vítěz kaučuk díky jeho nejlepším vlastnostem a odolnosti. 

Kovové řemínky

Kovové řemínky jsou nejoblíbenějším typem řemínků. Jsou k dispozici z nerezové oceli, zlata a titanu. Kovové řemínky jsou odolné, vodotěsné a dodají každým hodinkám nádech elegance. Promění každé hodinky ve šperk. Jsou také nenáročné na údržbu, takže také vynikající volbou pro každodenní nošení. Někomu však mohou být kovové řemínky nepohodlné, proto doporučujeme nejprve vyzkoušet. 

Jak vybrat řemínek?

Nyní, když jsme poznali různé typy řemínků k hodinkám, podíváme se na to, podle čeho vybrat ten správný. 

Design hodinek

Design hodinek hraje při výběru správného řemínku zásadní roli. Pokud mají hodinky klasický nebo vintage design, bude nejlepší volbou kožený řemínek. Pokud mají hodinky sportovní nebo moderní design, vhodnější by byl kovový nebo gumový řemínek.

Příležitost

Při výběru správného řemínku hraje roli také příležitost. Pokud se chystáte na formální událost, bude nejlepší volbou kožený řemínek. Pokud se chystáte na výlet nebo se věnujete outdoorovým aktivitám, bude vhodnější gumový řemínek.

Životní styl

Při výběru správného řemínku hraje roli také váš životní styl. Pokud vedete aktivní životní styl, bude nejlepší volbou gumový řemínek. Pokud máte klidnější životní styl, bude vhodnější kožený nebo kovový řemínek.

Barva

Důležitá je také barva řemínku. byste měli také barvu řemínku. Ta by měla doplňovat ciferník hodinek a odpovídat vašemu osobnímu stylu. Černý nebo hnědý kožený řemínek je klasickou volbou, zatímco nylonový nebo gumový řemínek v zářivé barvě může vašemu oblečení dodat barevný nádech.